Clientul este pe primul loc!
Chiar daca nu esti hotarat ce sa alegi sau nu detii suficiente informatii cu referire la aparatul de cafea sau alte produse pe care vrei sa le achizitionezi, avem consultanti care te pot ajuta sa decizi si care iti vor raspunde la toate intrebarile. Nu sti ce intrebari sa pui? Nici o problema! Iti facem o scurta prezentare pentru a-ti prezenta caracteristicile produsului sau functionalitatiile!
Livram Rapid 24h!
Avem contracte de colaborare cu 2 firme de curierat, pentru a fi siguri ca iti putem livra coletul in cel mai scurt timp posibil! Coletele le trimitem cu Fan Courier sau cu GLS, in functie de curierul care te avantajeaza la pret.
Nu se percep taxe suplimentare pentru km exteriori. Ce inseamna asta? Fie ca stai intr-un oras unde exista sediu curierului sau stai la 100 km de cel mai apropiat sediu, coletul iti va fi livrat, fara taxe suplimentare!
*termenele de livrare pot fi diferite, in cazul in care espressorul necesita revizie in momentul comenzii
Livrare din STOC!
Avem un stoc permanent de 150-200 de aparate de cafea. Astfel poti fi sigur ca iti gasim un produs potrivit pentru nevoile tale!
Noi iti oferim produse reconditionate (refurbished), nu doar second hand!
In timp ce online gasesti magazine care ofera produse second hand cu garantie 1-3 luni sau fara garantie, noi iti oferim produse reconditionate, cu garantie 12 luni.
Reconditionate (Refurbished):
1. Produsele sunt reparate si verificate pentru a functiona la parametrii corespunzatori
2. Produsele sunt cosmetizate (se completeaza cu elemente lipsa si sunt inlocuite elemente care au defecte - zgarieturi, lovituri, carcase sparte, etc)
3. Dupa testare, produsele sunt impachetate in cutiile originale sau in cutii corespunzatoare pentru a ajunge in perfecta stare la tine.
Alege intelept, alege Reconditionate (Refurbished)!
1. Produsele sunt reparate si verificate pentru a functiona la parametrii corespunzatori
2. Produsele sunt cosmetizate (se completeaza cu elemente lipsa si sunt inlocuite elemente care au defecte - zgarieturi, lovituri, carcase sparte, etc)
3. Dupa testare, produsele sunt impachetate in cutiile originale sau in cutii corespunzatoare pentru a ajunge in perfecta stare la tine.
Second Hand
- produse care au elemente de carcasa lipsa, dar care nu afecteaza functionalitatea. De obicei, aceste elemente lipsa nu mai sunt puse la vanzare de catre producator
Aparatele care NU au program/functie pentru decalcifiere
Date generale
Expresoarele de cafea care nu au aceasta functie trebuie decalcifiate periodic, in functie de regimul de functionare. Pentru aparatele folosite in uz casnic, este indicat ca aceasta operatie sa se faca la un interval de 4-5 luni, folosind produse pentru decalcifiere din comert. Nu este necesara folosirea unui anumit brand de produse, se poate folosi orice detartrant pentru electrocasnice. Se poate folosi solutie lichida, pastile solubile sau granule solubile.
Cum se face decalcifierea?
Procedesul de detartrare in cazul aparatelor fara aceasta functie, se face urmand pasii de mai jos:
- 1. Se goleste cutia de zat si apa din tava
- 2. Se adauga apa in bazin impreuna cu solutia de curatare (pentru detalii privind cantitatea/concentratia vedeti instructiunile produsului pe care urmeaza sa il folositi)
Nu folositi doar solutie! Folositi un amestec de apa + detartrant deoarece o concentratie mare poate afecta aparatul.
- 3. Puneti un recipient din metal sub robinetul de apa, dupa care lasati sa curga apa prin sistem aproximativ 150-200 ml. Repetati acest proces pana la golirea bazinului de apa + solutie, la intervale de timp de 4-5 minute, timp in care solutia ramasa pe sistem actioneaza.
- 4. Spalati bazinul de apa dupa care il umpleti cu apa curata (fara solutie). Asezati bazinul in aparat si deschideti robinetul pe apa, lasand apa sa curete solutia ramasa pe instalatie. Dupa golirea bazinului de apa, inchideti robinetul.
Aparatele care au program/functie pentru decalcifiere
Cum reglez granulaÈAia?
De ce trebuie sa reglez granulaÈAia?
In funcÈAie de granulaÈAie, calitatea cafelei poate sa difere. Daca granula de cafea mÄAcinata este mare, atunci cafeaua va ieÈAi mai slaba; daca raÈAnitÄA va mÄAcina cafeaua mai mÄArunt, atunci cafeaua rezultata va avea caimac (spuma mai densa) si cafeaua va ieÈAi mai tare.
Cum reglez granulaÈAia?
De obicei, expresoarele au reglajul pentru granulaÈAie in apropierea recipientului de cafea boabe si poate fi notat fie prin liniuÈAe (de la mic la mare), fie prin numere. Cu cat numÄArul este mai mic, cu atat granula va fi mai mica.
GranulaÈAia se regleazÄA DOAR cand expresorul este in funcÈAiune si raÈAnita este pornita (in timp ce faceÈAi o cafea). In caz contrar, coroana raÈAniÈAei poate sari de la loc sau raÈAnita se poate bloca.
Cum verific granulele?
Cum se goleste un boiler pentru transport
Golirea instalatiei de apa a unui espressor pentru transport (obligatoriu in timpul sezonului rece):
Espressoare cu un singur boiler (Pompa):
Include espressoarele Gaggia / Rancilio Silvia / Saeco /Ascaso/ la Pavoni si majoritatea aparatelor de cafea cu un singur boiler.
Golirea boilerului:
• Cititi aceste instructiuni in intregime inainte de a incepe golirea instalatiei. Pentru mai multe informatii sau daca aveti alte intrebari sunati la numarul de telefon 0765-586.587.
• Asigurativa ca aparatul este RECE in timpul procedurii si nu a fost folosit de cateva ore! Cu aparatul deconectat, inlaturati tavita de picurare, grilajul, capacele, rezervorul de apa si orice alt component care ar putea sa cada in timp ce aparatul este intors.
• Cu toate butoanele/intrerupatoarele in pozitia off, conectati aparatul. Deschideti robinetul pentru aburi. Acum intoarceti aparatul pe spate, de preferabil inclinat in sus. Orice unghi de la pe spate la cu susul in jos va functiona
• O persoana in plus ar fi foarte folositoare pentru urmatorul pas!
• Asezati o ceasca de cafea sau ceva similar la capatul duzei de aburi. Inclinati si tineti aparatul in asa fel incat duza de aburi sa fie deasupra chiuvetei si in asa fel incat apa pompata de duza sa fie redirectionata de ceasca / pahar in chiuveta.
• Porniti aparatul si pompa (de obicei butonul pentru cafea, dar daca aparatul are un intrerupator separat pentru apa fierbinte ar fi preferabil sa fie folosit).
• Apa ar trebui deja sa curga din duza de aburi in chiuveta.
• Lasati aparatul pornit pana cand apa se disipeste (aproximativ ½ dintr-o ceasca de apa maxim).
• Odata ce apa sa oprit opriti alimentarea. Intregul proces ar trebui sa dureze intre 30 de secunde si un minut. Nu lasati aparatul pornit mai mult de un minut.
• Pozitionati aparatul in pozitia sa normala . Boilerul este acum golit si pregatit pentru transport.
• Observatii: Intoarcerea aparatului cu susul in jos se face datorita faptului ca duza de aburi este situata in partea de sus a boilerului, astfel intorcand aparatul cu susul in jos apa va fi pompata afara in intregime.
Super Automatice
Gaggia si Saeco
Golirea boilerului:
• Cititi aceste instructiuni in intregime inainte de a incepe golirea instalatiei. Pentru mai multe informatii sau daca aveti alte intrebari sunati la numarul de telefon 0765-586.587.
• Atentie! Espressorul trebuie sa fie la temperatura pentru aburi pentru a goli in intregime boilerul.
• Atentie! Apa va atinge temperaturi de fierbere.
• Cu aparatul conectat si butonul de pornire pe ON, puneti aparatul la temperatura de fierbere.
Daca nu sunteti siguri cum sa completati acest pas o sa va rugam sa consultati manualul utilizatorului.
• Asezati un recipient cu capacitatea de aproximativ 1 litru de apa sub duza de aburi.
Folositi un recipient cu maner care sa nu conduca caldura.
• Cand aparatul atinge temperatura de fierbere deschideti robinetul de aburi.
• Important: Cat timp aparatul face aburi, inlaturati bazinul de apa.
• Cand observati ca aparatul nu mai face aburi sau apa, inchideti robinetul pentru aburi.
• Puneti butonul de aburi si butonul de pornire in pozitia off. Boilerul espressorului dumneavoastra este acum gol.
Espressoare cu schimb termic
Rancilio S24, S26/S27, Epoca's / Rocket Giotto & Cellini / la Scala Butterfly:
Golirea boilerului:
• Cititi aceste instructiuni in intregime inainte de a incepe golirea instalatiei. Pentru mai multe informatii sau daca aveti alte intrebari sunati la numarul de telefon 0765-586.587.
• Opriti aparatul si permitetii sa revina la temperatura de operare normala.
• O sa aveti nevoie de 2 recipiente, unul de aproximativ 2 litri, iar celalalt de aproximativ 1 litru. Asezati unul dintre recipiente sub grupul infuzor (detasati portafiltrul) iar celalalt sub distribuitorul de apa calda. Asigurativa ca ambele recipiente sunt pe baza solida, apa va atinge temperaturi de fierbere!
• Retineti, recipientul mai mare trebuie sa fie egal sau mai mare decat capacitatea boilerului.
• Goliti rezervorul de apa.
• Porniti pompa apasand butonul de cafea.
• Lasati pompa sa ruleze pana cand toata apa din grup sa scurs. Opriti butonul de cafea.
• Opriti alimentarea.
• Deschideti valva distribuitorului de apa calda si asteptati sa se scurga toata apa. Atentie la ala fierbinte care poate stropi!
Transport
- Transportul coletelor se face prin intermediul curierului rapid Fan Courier.
- Tariful / colet: 20 lei/ primul kg + 1,2 leu/kg suplimentar
*(pentru un expresor de 11 kg se calculeaza: 20+11 lei = 31 lei)
Majoritatea aparatelor de cafea nu depasesc 15 kg, astfel tariful maxim este de 36 de lei/colet.
*pentru optiunea de deschidere de colet se percepe un tarif suplimentar de catre Fan Courier care va fi suportat de catre client - 5 lei/colet.
- La finalizarea comenzii, costul trasnportului va fi calculat in functie de greutatea aproximativa a coletului. Greutatea finala poate sa difere cu + 1-2 kg.
Pentru localitatiile in care Fan Courier percepe km exteriori, costul final va fi comunicat telefonic dupa confrimarea comenzii si se va adauga un tarif de 1 le/km. fata de tariful calculat la finalizare.
Plata
Plata coletului se va face la primirea coletului de catre dvs.