TEMATICA ABORDATĂ: Cursul de limbă germană este structurat pe teme generale de maximă importanţă şi actualitate, legate de oameni şi viaţa lor: familia, casa, societatea şi mediul social, domeniul profesional, petrecerea timpului liber, etc.
METODE FOLOSITE: Cursul de limbă germană se desfășoară în săli de curs dotate corespunzător şi modern, cu: suport de scris – tablă ceramică sau flipchart, ecran de proiecţie şi video-proiector, laptop cu boxe, mobilier adecvat pentru lector şi cursanţi, la care se adaugă suportul de curs – cartea cursantului, însoţită şi de caietul propriu de exerciţii.
Metodele folosite pentru învăţarea limbii germane sunt diverse şi complexe, şi au la bază mijloacele clasice (scrise şi audio) de predare a unei limbi străine, la care se adaugă interacţiunea continuă dintre lector şi cursanţi, implicarea directă în actul învăţării, jocul de rol, discuţiile pe teme date, verificarea periodică a noilor abilităţi de limbă.
BENEFICII: Beneficiile directe ale cursanţilor sunt legate de „stăpânirea” limbii germane, folosirea sa în exprimare verbală sau scrisă, în funcţie de nivelul de studiu ales, cunoştinţele fiind recunoscute prin Certificatele A.N.C., care atestă capacitatea de a folosi limba germană, oral şi în scris.
Beneficiile indirecte sunt generate de: dezvoltarea personală a cursanţilor, integrarea în echipă, descoperirea afinităţilor comune cu ale altor cursanţi, stabilirea unor relaţii umane de durată, depăşirea pragurilor personale.
DURATA CURSULUI: Este de 10 săptămâni ( 60 de ore/fiecare nivel), cu desfășurare în şedinţe de căte 3 ore, de 2 ori pe săptămână.
LOC DE DESFĂȘURARE: Sălile de curs ale firmei S.C. Educons S.R.L sau, în cazul contractelor cu firme şi instituţii, şi la dorinţa acestora, cursurile se desfăşoară la sediile lor, în săli specializate.
LECTOR: Cristina Buticaș este formator certificat, angajată a firmei de peste 17 ani, cu mare experiență în lucrul cu adulții
COMPETENȚE ȘI CERTIFICARE: Conform Cadrului European de Referinţă, la finalul fiecărui nivel, în urma unui examen final, se obţine un certificat recunoscut pe plan naţional (A.N.C.) sau pe plan internaţional (LCCI).
Pentru recunosterea internaţională a certificatelor A.N.C. eliberate după finalizarea cursului este necesară apostilarea (recunoscute în ţări semnatare ale Convenţiei de la Haga-1961) sau supralegalizarea (recunoscute în ţări nesemnatare ale Convenţiei de la Haga).