AUTO BECORO > concesionar automobile NISSAN Baia Mare MM
Info / noutati:
Pt PASIONATI si impatimiti de vehicule ELECTRICE ! - aici gasiti NISSAN LEAF - cel mai BINE VANDUD vehicul electric DIN LUME !!!
Expresii si
cuvinte cheie:
NISSAN, NISSAN Baia Mare, reprezentanta NISSAN, vanzari autoturisme NISSAN, automobile NISSAN, autovehicule NISSAN, SUV NISSAN, NISSAN LEAF, vehicule electrice NISSAN, inspectii tehnice periodice ITP, diagnoza computerizata, revizii autoturisme NISSAN, piese auto NISSAN, service auto NISSAN, reparatii auto NISSAN, reparatii daune auto, tinichigerie auto, vopsitorie auto
Adresa:
Baia Mare, Bd. Independentei, 32, Maramures
Orar:
L: 8-18, M: 8-18, M: 8-18, J: 8-18, V: 8-18, S: 9-13, D:
Telefoane:
0746-189.756, 0262-219.833
Detalii optionale:
mail web harta Google
harta Baia Mare
 
Clipuri video:

 

NISSAN LEAF: DE LA SCHIȚĂ LA REALITATE

 

satoru tai

Satoru Tai este unul dintre cei mai influenți designeri auto din lume. Pasiunea lui pentru mașini și-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra brandului Nissan. Din viziunea lui s-au născut unele dintre cele mai populare modele cum ar fi Nissan Leaf, Micra, CUBE sau QASHQAI. În rândurile de mai jos ne-a împărtășit din povestea lui alături de echipa Nissan și despre pașii hotărâți pe care brandul i-a făcut în materie de design auto.

 

CINE ESTE SATORU TAI?

Pasiunea pentru condus, cunoștințele vaste, dragostea pentru frumos și conștientizarea rolului pe care automobilul îl joacă în secolul 21, toate se îmbină într-un suflu de inspirație și creativitate. Totul se revarsă asupra modelelor Nissan și dau naștere unei combinații perfecte între experimental, clasic și pragmatic.

Au trecut aproape șapte ani de când conceptul Nissan Leaf a văzut lumina zilei. O schiță pe hârtie, o mână de oameni pasionați de mașini. Modelul avea să devină cel mai popular automobil electric din lume. În culisele procesului de creație stă Satoru Tai care ne spune că pentru el toată această aventură a însemnat posibilitatea de a rescrie regulile designului auto. 

Povestea lui Satoru Tai s-a rotit încă din copilărie în jurul domeniului automotive; de când se știe e tot ce și-a dorit. Astăzi ca director executiv în departamentul de design al Nissan, povestește cum a devenit real visul lui. Toți pașii pe care i-a urmat după absolvirea studiilor universitare l-au condus pe această cale. 

S-a alăturat echipei Nissan curând după absolvire, iar primele sale proiecte s-au intersectat cu zona designului auto de interior și exterior. Neprețuitele lecții învățate în acea perioadă i-au impactat foarte mult cariera. Deja la aproape 35 de ani în cadrul companiei, Satoru Tai își amintește de experiențele sale timpurii și cum i-au modelat acestea gusturile în materie de design. 

Iubitor de mașini sport și de viteză, Satoru Tai își amintește cu nostalgie de acele zile. Practic se pot observa influențe ale acelei perioade în modele cum ar fi Z32 Fairlady Z și R35 GT-R, iar la o analiză atentă se poate observa același stil și în actualul Nissan LEAF. 

NISSAN LEAF O MAȘINĂ MODERNĂ ȘI ELEGANTĂ

În esența conceptului de design al modelului Nissan LEAF s-au înglobat accente de modernism și eleganță. Finisajul este perfect neted, unduitor și sofisticat. LEAF este o prezență foarte tăcută și există o armonie perfectă între tot ceea ce ține de tehnică și ceea ce este de natură estetică. Tot ce încântă simțul vederii la acest model comunică despre eforturile imense care s-au depus ca toate componentele acestui automobil să fie într-un echilibru perfect. 

Satoru Tai ține să evidențieze acele elemente care sunt specifice automobilelor electrice și care pentru un ochi atent sunt imediat identificabile, cum ar fi masca radiatorului. Aceste mașini nu au nevoie să respire aerul din jur precum cele clasice, iar acest lucru este vizibil în designul lor. Sunt construite cu gândul la mediul înconjurător și acest lucru se reflectă în aspectul lor. 

MAȘINILE ELECTRICE - CUM ARATĂ COMPETIȚIA?

Cât despre competitori, Satoru spune că unii dintre ei au crescut mult în ultimii ani și fiecare abordare e diferită. Unii propun un design futuristic și agresiv, alții vor să păstreze un design familiar și prietenos. Este esențial să păstrezi pasul cu aceștia, să urmărești constant ce se întâmplă pe piață. Este o perioadă extrem de prielnică pentru experimente și idei revoluționare. Modelul Nissan LEAF crește încontinuu și printre componentele la care se lucrează intens se regăsesc bateria, funcția autopilot sau IA (inteligență artificială) . 

De exemplu, bateria, în forma sa actuală le permite inginerilor să fie creativi cu poziționarea ei. Mai mult decât atât acum se pot gândi cum pot construi automobilele în funcție de asta, având în vedere că în lipsa unor componente de dimensiuni mari, se pot face modificări revoluționare în materie de interior. Satoru Tai spune că viitorul ne va aduce mașini mai spațioase și mai confortabile.

CUM VA FI VIITORUL MAȘINILOR ELECTRICE?

Cum va fi acest viitor despre care vorbește Satoru Tai? Comparația lui ne lasă fără cuvinte. Scotocind prin amintiri, aduce în discuție înregistrarea unui concert de Roger Waters, ”The Wall”. Ce legătură are acest concert cu designul auto? Comunicarea dintre elementele componente, totul se îmbină și comunică perfect pentru reușita spectacolului și pentru ca experiența să fie una unică: muzica, luminile, amplasarea scenei. Totul este perfect. Așa își dorește Satoru Tai să fie și experiența pasagerilor dintr-un Nissan Leaf: unică, puternică, emoționantă, exact ca un concert rock. 

Ce se mai prevede în viitorul mașinilor Nissan Leaf? O continuă provocare a limitelor, depășirea lor, schimbarea percepției asupra a ceea ce înseamnă un automobil electric, impactul lor pentru mediului înconjurător, acestea vor fi următoarele ținte pentru Satoru Tau

 


 Informatii la 0746-189.756, 0262-219.833 

facebook.com/dacia.baiamare   facebook.com/renault.baiamare   facebook.com/nissan.baiamare


Inchide fereastra