"Medicamentul sa va fie hrana, si hrana sa va fie medicamentul”, spunea Hipocrate. Aceste cuvinte ale parintelui medicinei razbat pana in zilele noastre, astfel ca tot mai multa lume adopta o alimentatie bogata in vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, evitand produsele care contin aditivi, zaharuri rafinate, grasimi artificiale. Natura ne ofera intotdeauna alternative benefice pentru sanatate
Apiland va propune o incursiune in lumea albinelor, aceste uimitoare fiinte care au nevoie doar de 5 lucruri pentru a se hrani si ingriji: laptisor de matca, miere, polen, pastura, propolis...
Pur & Crud : Conceptul Pur & Crud are la baza ideea ca orice produs, inclusiv cele ale stupului, are eficienta terapeutica maxima in forma in care ne este oferit de natura. Combinatia elementelor pastrata in forma naturala, pura si nealterata, da efectul uimitor al Apicolelor de Exceptie din Transilvania
Polenul Crud
Polen crud inseamna polen asa cum este el produs in „uzina” stupului: proaspat, suculent, absolut delicios. Fata de polenul uscat, polenul crud are un continut bogat in lactofermenti care regenereaza flora intestinala, enzime, bacterii benefice si antioxidanti. Apicultorii nostri recolteaza acest polen in fiecare zi si il pun imediat in lazi frigorifice. Odata ajuns la noi, polenul crud este riguros selectionat, astfel incat doar grauncioarele de cea mai buna calitate sfarsesc prin a fi ambalate in caserole
Desi se pastreaza in congelator, NU INGHEATA, datorita continutului sau scazut de apa (aproximativ 8-10% apa). Aceasta permite consumul sau imediat dupa ce a fost scos din congelator. Polenul crud poate fi pus si scos din congelator de nenumarate ori, pastrandu-i integral calitatile
Polenul Crud de Salcie - ingerul pazitor al vederii
-xantofile: prevenirea problemelor oculare legate de inaintarea in varsta
-vitamine B, E, C, acizi grasi polinesaturati, antioxidanti, polifenoli, minerale, oligoelemente: anti imbatranire, intarirea imunitatii, profilaxia si tratarea bolilor de prostata, imbunatatirea fertilitatii si protectia embrionului
„Perla polenurilor”... un aliat puternic in lupta cu varsta
Polenul Crud de Trandafir Salbatic - ingerul pazitor al colonului
-carotenoide si lactofermenti: reglarea tranzitului intestinal si protectia mucoasei intestinale -substantele de tip flavonoid: absorbtia calciului
Excelent tonifiant, energizant, antianemic...
Polenul Crud de Paducel - ingerul pazitor al inimii
- bioflavonoide , uleiuri esentiale si antioxidanti
- are actiune benefica asupra inimii, reduce depunerile de grasime pe artere, ajuta la scaderea nivelului de colesterol, contribuind la reducerea tensiunii arteriale; inlatura insomniile, anxietatea, starile depresive
Invioreaza trupul si starea de spirit
Polenul Crud de Castan Dulce si Mur - ingerul pazitor al circulatiei sanguine
- ca si continut de polifenoli, 15 g polen crud de castan dulce si mur=900 g legume=6 cani ceai verde
-actioneaza asupra venelor, stimuland circulatia sanguina
-previne demineralizarea
-echilibreaza sistemul nervos
-amelioreaza simptomele menopauzei (depresie, bufeuri)
Cu gust dulce, parfumat, este deliciul copiilor...de toate varstele
Polenul Crud de Iarba Neagra - ingerul pazitor al rinichilor
- contine fibre, potasiu si flavonoide, mai ales rutina: rinichi, memorie, oase, tiroida, varice si hemoroizi
Aliatul ideal pentru a face fata provocarilor cotidiene
Polenul Crud Poliflor - ingerul pazitor al vitalitatii
- contine vitamine B, proteine si minerale:
-regenerarea florei intestinale, adjuvant in tratamentul bolii Crohn si al colitelor ulceroase
-profilaxia cancerului de san si a osteoporozei
-suplinirea carentelor alimentare
Gust surprinzator si efect energizant
Polenul Crud de Prun - ingerul pazitor al echilibrului digestiv
-contine fibre, vitamina K, vitamina A, vitamina C, antioxidanti:
-actioneaza asupra stomacului, ficatului, bilei, normalizand apetitul alimentar
-incetinirea procesului de imbatranire
-amelioreaza memoria si puterea de concentrare
Solutia naturala pentru restabilirea echilibrului digestiv
Polenul Crud de Mar - ingerul pazitor al metabolismului general
- contine polifenoli (mai ales camferol si quercetin): antioxidant, sustine metabolismul, apara organismul de infectii microbiene, intareste si protejeaza miocardul
O savoare dulce, placuta, pentru un plus de tonus si vitalitate...
Laptisorul de matca pur
Este substanta produsa de glandele hipofaringiene ale albinelor, folosita pentru hranirea larvelor in primele 3 zile de existenta si pentru hranirea reginei pe parcursul intregii sale vieti. Datorita laptisorului de matca, regina le depaseste pe celelalte albine atat ca dimensiuni, cat si ca durata de viata
Compozitie si proprietati:
-intreaga paleta de vitamine B, dintre care cea mai mare concentratie o are vitamina B5, numita si acidul pantotenic, fara de care e imposibil sa asimilam alimentele si care prezinta o actiune benefica asupra sistemului nervos si a glandelor suprarenale, fiind foarte indicata in caz de stress accentuat, epuizare; laptisorul de matca pur are un continut mai bogat in vitamine B decat drojdia de bere!
-10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), substanta care se gaseste doar in laptisorul de matca si care are efecte antifungice, antibacteriene si antivirale: intarirea imunitatii, revigorarea organismului
-acetilcolina (laptisorul de matca pur este singura sursa naturala de acetilcolina pura): transmiterea impulsului la neuroni - memorie, putere de concentrare, intarirea sistemului nervos
-18 aminoacizi, dintre care 8 esentiali: constituenti de baza ai proteinelor si precursori ai unor hormoni importanti pentru organism – de pilda, triptofanul este precursorul serotoninei, supranumita „hormonul fericirii”; aminoacizii joaca un rol important pentru intarirea si pastrarea imunitatii
-minerale, oligoelemente, lipide si acizi grasi esentiali
Pe langa toate acestea, laptisorul de matca pur mai este indicat si in caz de: insomnii, tulburari de menopauza sau menstruatie, colesterol marit si hipertensiune, afectiuni endocrine si ale ficatului. Intarzie procesul imbatranirii
Laptisorul de matca pur se pastreaza la frigider (2-6°C) sau omogenizat in miere 2%, la temperatura camerei (de ex., 10 gr laptisor de matca pur la 500 gr de miere)
Pastura
Este un produs natural, rezultat din fermentatia polenului in stup. Dupa ce amesteca polenul cu nectarul stocat in gusa, albinele il introduc in celulele din fagure: mai intai un strat de polen, apoi unul de miere, si tot asa, pana la umplerea celulei, care este mai apoi sigilata cu o pelicula de propolis. Datorita temperaturii ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformari structurale si biochimice, prin care dobandeste calitati nutritive cu totul deosebite. Astfel, in aproximativ trei luni de zile, polenul devine Pastura
Datorita aciditatii ridicate, Pastura este foarte usor de asimilat de catre organism. Are un continut bogat in vitamina K, zaharuri simple, aminoacizi, enzime. Valoarea sa nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai importanta decat cea a polenului crud. Intrucat contine foarte mult seleniu, pastura Apiland® este un excelent detoxifiant. Este foarte recomandata pentru persoanele care sufera de tulburari digestive, anemie, probleme cu prostata sau ficatul
Propolisul
Propolisul este preparat de albine din substanta rasinoasa culeasa de pe mugurii si ramurile tinere de cires, visin, plop, mesteacan, brad, molid, arin, la care adauga ceara si secretii proprii. Marile civilizatii ale antichitatii, precum cea egipteana, cea romana, cea greaca si cea incasa, cunosteau proprietatile cicatrizante, antiseptice si antifungice ale propolisului. Papirusurile antice confirma faptul ca propolisul era utilizat drept medicament antimicrobian. Stimuleaza formarea de anticorpi, intarind astfel sistemul imunitar. De aceea consumul de propolis este foarte indicat in sezonul rece
Calitatile deosebite ale propolisului sunt date, in principal, de continutul sau bogat in flavonoide, compusi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor si au puternice proprietati antioxidante, antifungice si antibacteriene. In plus, propolisul contine zaharuri, minerale, uleiuri volatile, acizi grasi, ceara
Propolis Brut Purificat 95%
Conform analizelor facute in cadrul „Laboratorului de Controlul Calitatii Produselor Apicole” (APHIS) de la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, propolisul brut purificat 95% Apiland este un produs apicol cu totul exceptional, avand o concentratie foarte ridicata de flavonoide si foarte scazuta de ceara
Din propolisul brut purificat 95% va puteti prepara singuri tinctura de propolis, sau il puteti consuma ca atare, cantitatea recomandata fiind de 1-5 g/zi. Puteti mesteca apoi inghiti o bucatica dupa fiecare masa
Recomandari:
- Igiena bucala si dentara, cicatrizant, antiinflamator, Intarirea sistemului imunitar
Tinctura de propolis
Cu o concentratie de 25%, tinctura de propolis este obtinuta din propolis purificat. Este un antiseptic puternic, atat pentru uz intern cat si extern. Se recomanda 30 picaturi de 3 ori pe zi, in amestec cu miere sau cu o bucata de paine
Recomandari:
- Raceala – tuse, inflamatii la nivelul gatului, febra
- Afectiuni din sfera ORL: faringite, laringite, amigdalite, rino-faringite
- Ulcer gastric si duodenal
- Imunitate scazuta
- Colesterol marit
- Herpes
- Acnee
- Afectiuni ale gingiilor
- Dureri dentare
- Rani, eczeme
- Psoriazis
- Arsuri (gradul I si II)
Mierea
Mierea hraneste, vindeca si are proprietati cosmetice cu totul exceptionale. Hipocrate folosea mierea pentru tratarea unor boli (renale, intestinale, respiratorii) si pentru ingrijirea ranilor
Asadar, mierea e un izvor de sanatate pe care ne putem baza intotdeauna, mai ales daca nu e prelucrata industrial. Prin incalzire la temperatura ridicata, mierea isi pierde o mare parte din proprietati. Un astfel de tip de miere se gaseste intotdeauna in stare lichida. In mod natural, mierea de calitate superioara cristalizeaza dupa un interval de timp mai lung sau mai scurt, in functie de originea florala, altfel spus raportul fructoza / glucoza
Insa indiferent de originea florala, orice tip de miere prezinta efecte energizante, antiinflamatorii si antimicrobiene. In plus, fiecare sortiment in parte are calitatile sale specifice
Mierea de salcam
Este o miere de culoare aurie deschisa, limpede, transparenta. Are gust fin si delicat. Dintre toate tipurile de miere, este cea mai bogata in fructoza, motiv pentru care cristalizeaza greu. Mierea de salcam creste pofta de mancare si amelioreaza problemele gastro intestinale. Pentru ca nu modifica gustul si aroma bauturilor, este un foarte bun indulcitor
Mierea de tei
Are culoare aurie cu reflexe verzui si o aroma puternica de flori de tei. Prezinta efecte calmante, sedative, fiind un remediu foarte indicat contra insomniilor. Este un foarte bun antiinflamator al cailor respiratorii, calmand bronsitele. In caz de raceala, mierea de tei faciliteaza evacuarea secretiilor nazale. Pe langa toate acestea, previne migrenele sau alte tipuri de durere
|